Va estudiar fotografia a Nova York a l'escola de Clarence H. White, cofundador del moviment fotogràfic Photo-Secession, que propugnava una ruptura amb les normes acadèmiques a favor d'una visió més personal del món, d'imatges que irradien sentiments i reflectiran l'esperit de l'artista. Allà Dorothea va conèixer el corrent pictòric, en què la tècnica era deixada en un segon pla.
En acabar els seus estudis, va iniciar una volta al món, però li van robar tot el que tenia i va decidir instal·lar-se a San Francisco. En el 1919 va obrir en aquesta ciutat un estudi i es va centrar en els retrats.
Es guanyava la vida còmodament com a fotògrafa, però en alguna entrevista posterior va arribar a dir: "Només estava fotografiant a la gent que em pagava per això i em molestava ". Per això al començament de la Gran Depressió, va treure la seva càmera als carrers i va començar a fotografiar els aturats i la gent sense llar.
Va ser una influent foto-periodista documental, coneguda per la seva obra la "Gran Depressió". Obra que la va convertir en una de les periodistes més destacades del fotoperiodisme mundial.
Amb el començament de la Gran Depressió, Lange va tornar el lent de les seves càmeres del seu estudi als carrers. On els seus retrats de desocupats i gent sense llar van capturar aviat l'atenció de fotògrafs locals i la van portar a ser contractada per l'Administració per a la Seguretat Agrària.
El 1935 es va casar amb l'economista agrari Paul Schuster Taylor, professor d'economia de la Universitat de Califòrnia. Taylor va formar a Lange en assumptes socials i econòmics, i junts van fer un documental sobre la pobresa rural i l'explotació dels cultivadors i treballadors immigrants. Taylor feia les entrevistes i recollia la informació econòmica, i Lange prenia les fotos.
Entre 1935 i 1939 Lange va treballar per a departaments oficials, sempre posant en les seves fotos al pobre i al marginal, especialment pagesos, famílies desplaçades i immigrants.
Les seves fotografies van ser publicades a diaris nacionals sense cost, això va fer que arribes a tots els públics i les fotografies es van tornar icones de la seva era.
No hay comentarios:
Publicar un comentario